Foto: Bildbyrån

Carljohan Eriksson: "Att spela Champions League är drömmen"

Publicerad: 2021-10-18 19:34 Allsvenskan

Mjällby AIF:s succémålvakt Carljohan Eriksson är nära att slå ett allsvenskt rekord. Nu uttalar han sig om succén och sina drömmar.

Carljohan Eriksson, 26, kom till Mjällby AIF inför säsongen 2019 och har sedan dess spelat 66 tävlingsmatcher för klubben.

Den finländske målvakten har nu hållt nollan i åtta raka allsvenska matcher och är nära att slå ett 21 år gammalt allsvenskt rekord.

2000 slog Håkan Svensson rekord i hållen nolla under längst tid, på hela 808 minuter. Nu är Eriksson knappt en halvlek från att slå rekordet på nytt.

Släpper vi in ett mål, så släpper vi in ett mål. Råkar det bli så att vi når det kan vi vara extremt stolta.

–  Jag försöker att inte tänka på det. Kommer det så kommer det, och då är det en jäkligt kul grej. Men just nu är det inte mycket mer än så. Släpper vi in ett mål, så släpper vi in ett mål. Råkar det bli så att vi når det kan vi vara extremt stolta, men om det inte hjälper oss att hålla oss ur bottenstriden är det förgäves egentligen, säger han till Fotbollskanalen.

Samtidigt har målvakten ett utgående kontrakt och bland drömmarna finns spel i England och Champions League.

– Premier League har alltid varit den ligan jag följt mest. Det var flertalet söndagar när man låg i soffan och kollade fotboll åtta timmar i sträck ungefär. Men framförallt så är det ju Champions League för min del, som väcker stora känslor och rysningar av att tänka på och höra låten spelas inför matchen. Så det är en av de stora drömmarna fortfarande, avslutar Eriksson.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com