Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Irritation i Rashfords läger efter Solskjaers uttalande

Publicerad: 2021-10-18 11:12 England

Marcus Rashford har hyllats för sitt politiska engagemang. Ole Gunnar Solskjaer har i dagarna uppmanat honom att fokusera mer på fotbollen. Något som skapat en irritation bland spelarens läger.

Den engelske landslagsanfallaren Marcus Rashford, 23, har drivit en kampanj mot barnhunger i England, något han fått ta emot flera priser och hyllningar för.

I helgen förklarade Ole Gunnar Solskjaer att han är stolt över sin spelares engagemang, men uppmanade honom att fokusera mer på fotbollen.

– Han har gjort anmärkningsvärda saker i ung ålder men han kommer nu in i den bästa åldern för en fotbollsspelare och han är mer erfaren. Han har (haft) tid att reflektera. Du vet vad han har gjort utanför planen också, för han har gjort fantastiska saker. Nu är det dags att kanske prioritera sin fotboll och fokusera på fotbollen, sa han bland annat.

Tony Obrien/Bildbyrån

Nu skriver ansedda The Athletic att Rashfords läger inte tagit emot Solskjaers utspel på ett bra sätt. Tvärtom har norrmannens ord lett till ett missnöje.

23-åringens representanter förstår att Solskjaer inte menade något illa, men gillar inte rubrikerna som skapats som följd av hans uttalande.

Rashford har precis återhämtat sig efter att ha operarts under sommaren. Han gjorde mål mot Leicester City i helgen, men det blev förlust med 2-4.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com