Foto: Susana Vera/Bildbyrån

Agüero: "Vi måste hjälpa Fati visa sin talang"

Publicerad: 2021-10-18 10:58 Spanien

Barcelonas nyförvärv Sergio Agüero hoppas kunna guida supertalangen Ansu Fati till att bli den världsstjärna han kan bli.

I går startade Ansu Fati, 19, sin första match på nästan ett år. Anfallstalangen är tillbaka med besked. Han gjorde ett läckert mål när Barcelona slog Valencia med 3-1.

Sergio Agüero, 33, bytte av Fati med cirka en halvtimma kvar och gjorde därmed sin tävlingsdebut för Barcelona. Argentinaren menar att 19-åringen behöver hjälp för att nå sin fulla potential.

– Fati är en riktigt ung spelare som har mycket att bevisa. Jag är verkligen glad att vi har honom hos oss, och det är något vi måste utnyttja och dra nytta av. Vi måste hjälpa honom att visa den talang han har, säger Agüero till Sport.

Albert Gea/Bildbyrån

– Jag har inte kunnat vänta på att det här ögonblicket (debuten) skulle komma, men vinsten är det viktigaste. Det var otroligt att höra fansen sjunga och nu måste jag bevisa mig själv på planen, fortsätter 33-åringen.

Agüero, som precis återhämtat sig från en skada, betonar att det varit jobbigt att inte kunna hjälpa laget.

Jag tror att laget behövde landslagsuppehållet så att vi kunde återfå vårt självförtroende och jag tycker att vi visade det mot Valencia.

– Man lider mer när man sitter på sidan. Jag ville komma in och vara involverad, men jag var också tvungen att ha tålamod. Jag tror att laget behövde landslagsuppehållet så att vi kunde återfå vårt självförtroende och jag tycker att vi visade det mot Valencia, säger han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com