Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Fabio: "Ronaldo skulle aldrig fläcka sin historia"

Publicerad: 2021-10-18 10:00 England

Cristiano Ronaldo, 36, var aktuell för Manchester City i somras. Förre lagkamraten Fabio da Silva kunde dock inte se en sådan övergång gå igenom.

Manchester City visade konkret intresse innan Cristiano Ronaldo lämnade Juventus för Manchester United i slutskedet av sommarfönstret.

Den portugisiske världsstjärnan kopplades även ihop med spanska giganten Barcelona.

Men enligt Fabio da Silva, som numera tillhör Nantes, skulle Ronaldo aldrig välja en rival till Manchester United eller Real Madrid.

– Jag kunde inte föreställa mig det (en flytt till City). När de berättade det för mig kunde jag inte tro det. Det var Pedro, som spelar här (i Nantes) med mig, som sa: "Manchester City har nästan gjort klart med Cristiano". Jag sa: "Det är inte möjligt". Jag trodde inte på det vid något tillfälle. Jag vet inte om det var ett drag som gjordes av Jorge Mendes, hans agent, att skapa något... för det är det som händer nuförtiden. Jag säger det bara för att jag inte har någon aning, säger han till ESPN och fortsätter:

Johnny Fidelin/Bildbyrån

Det hade varit svårt för honom att ha modet att spela för City eftersom han bevarar sin historia så mycket.

– Jag trodde aldrig att han skulle till City. Med tanke på hans historia i United, av det jag vet från de två åren jag spelade med honom. Det hade varit svårt för honom att ha modet att spela för City eftersom han bevarar sin historia så mycket. På samma sätt är jag säker på att han inte skulle spela i Barcelona. Han värdesätter den historia han har skapat var han än har varit. Cristiano Ronaldo spelade för de klubbar han ville, som han drömde om. Manchester, Real Madrid och Juventus. Det är därför jag inte tror att han skulle fläcka sin historia.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com