Foto: Bildbyrån

Juventus tittar på flera mittfältare - vill pressa ner Moratas prislapp?

Publicerad: 2021-10-18 09:23 Italien

Juventus har flera mittfältare på sin radar och försöker sänka anfallaren Alvaro Moratas prislapp, enligt uppgifter.

Det har under en längre tid rapporterats att Massimiliano Allegri vill förstärka på mittfältet och att Aaron Ramsey kan dumpas.

Nu skriver Tuttosport att Juventus främsta prioritet är att värva en mittfältare i januari och en anfallare efter säsongen.

Aurélien Tchouaméni, 21, sägs vara förstavalet i jakten på en mittfältare. Den franske landslagsmannen jagas dock av fler storklubbar.

Anthony Dibon/Bildbyrån

Monaco sägs ha satt en prislapp på 40 till 45 miljoner euro. Juventus har dock en reservplan, det är att plocka in Axel Witsel, 32, från Borussia Dortmund.

Den belgiske landslagsmannens kontrakt löper ut efter säsongen, vilket innebär att Dortmund kan sälja honom relativt billigt i vinter.

Denis Zakaria, 24, och Ryan Gravenberch, 19, i Borussia Mönchengladbach respektive Ajax är också på Juventus radar som alternativ, enligt uppgifterna.

Vad gäller anfallsjakten är Juventus högsta prioritet att plocka in Dusan Vlahovic, 21, från Fiorentina till sommaren.

Men den värvningen kan hänga på situationen med Alvaro Morata. 28-åringen är inlånad från Atletico Madrid och kostar 35 miljoner euro att köpa loss.

Enligt Tuttosport försöker Juventus förhandla ner Moratas prislapp. Om Turinklubben väljer att inte köpa loss spanjoren kommer man gå för Vlahovic.

Juventus har redan betalat 20 miljoner euro för att låna Morata, 10 miljoner euro per säsong.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com