Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Wendt stor hjälte: "Det är givetvis något helt annat att spela här"

Publicerad: 2021-10-17 21:58 Allsvenskan

IFK Göteborg vann måstematchen mot Örebro SK. Oscar Wendt blev stor hjälte och passar på att hylla fansen.

IFK Göteborg var tillbaka på Gamla Ullevi när Örebro SK kom på besök på söndagen. En match där väldigt mycket stod på spel.

Den tidigare landslagsbacken Oscar Wendt blev den stora hjälten. Han smällde in en frispark i slutet av första halvlek och dödade matchen med ett sent 2-0-mål.

– Det var första gången jag spelade här. Det var kul och känslosamt på alla sätt, säger Wendt till Fotbollskanalen om inramningen och fortsätter:

Det är nästintill fullsatt, bra kuliss och bra tryck. Det är nog fler personer än vi spelare på planen.

– Jag tror inte att det finns någon som inte förstår, känner eller hör skillnaden mellan att spela på stora Ullevi, kontra här. "Som natt och dag" räcker inte ens. Det är givetvis något helt annat att spela här. Det är nästintill fullsatt, bra kuliss och bra tryck. Det är nog fler personer än vi spelare på planen, som går hem och är nöjda.

Michael Erichsen/Bildbyrån

Segern ger Blåvitt andum i bottenstriden. 35-åringen är mycket nöjd med lagets insats.

– Det var skönt och viktigt för oss alla, efter den halvleken vi gjorde. Första kändes bra både anfallsmässigt och i försvaret. Vi var aggressiva, jagade, tacklade. Vi var där och fick med oss publiken. Det var skönt att vi fick skörda frukt för vårt hårda arbete, säger Wendt till Fotbollskanalen.

Blåvitt har nu två poäng ner till kvalplatsen efter dagens resultat. Halmstads BK har halkat ner till plats 14.

David Lind
david@fotbolltransfers.com