Foto: Hannah Mckay/Bildbyrån

Fler tränare på Newcastles radar - Rodgers och Benítez inte intresserade

Publicerad: 2021-10-16 00:12 England

Brendan Rodgers och Rafael Benítez kopplas ihop med Newcastle. Men duon betonar att de blir kvar i Leicester City respektive Everton.

Newcastle väntas sparka Steve Bruce inom kort. Det blir dock inte innan helgens ligamatch. 

ESPN rapporterar nu att Paulo Fonseca, som fick sparken från Roma i somras, är ett namn som Premier League-klubben tittar på.

Belgiens förbundskapten Roberto Martinez har också diskuterats, likaså Frank Lampard och Lucien Favre. De två sista har det tidigare ryktats om.

Brendan Rodgers har pekats ut som förstavalet, men enligt rapporter är han inte intresserad. Och nu betonar han att fokus är på att fortsätta i Leicester City.

Jag älskar verkligen att vara här. Jag är väldigt lyckligt lottad.

– Jag har ett kontrakt till 2025. Jag älskar verkligen att vara här. Jag är väldigt lyckligt lottad. Jag har en fantastisk vd, en fotbollschef som jag har en mycket nära relation till och en grupp spelare som jag tycker om att arbeta med, säger han enligt Daily Mail.

John Walton/Bildbyrån

– Vi har en infrastruktur här som gör att vi kan konkurrera. Så för mig, så länge de inte vill ha bort mig... jag är väldigt glad över att vara här. Jag har sett alla rapporter om det och det hjälper naturligtvis ingen - speciellt Newcastle och Steve, fortsätter Rodgers.

Rafael Benítez har också kopplats ihop med sin gamla klubb. Men han kommer inte heller lämna Everton.

Jag sa till vårt folk att de inte behöver oroa sig för någonting eftersom jag är lycklig här.

– Nej (jag kommer inte ersätta Bruce), för jag var väldigt tydlig från början att jag gett mitt ord till Everton. Ingen frågade eftersom de redan visste min position. Jag kan säga att jag har många vänner och de har ställt samma fråga, många meddelanden, säger han enligt Daily Mail.

– Jag sa till vårt folk att de inte behöver oroa sig för någonting eftersom jag är lycklig här, jobbar så hårt jag kan och jag har gett mitt ord, så det är det, fortsätter spanjoren.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com