Foto: Bildbyrån

Fiorentinas president: "Vi riskerar att tappa Vlahovic som bosman"

Publicerad: 2021-10-15 18:29 Italien

Fiorentinas president Rocco Commisso medger att man riskerar att tappa Dusan Vlahovic som bosman. Anfallarens agentur förklarar samtidigt varför man inte pratar med klubben.

Dusan Vlahovic, 21, har sedan i somras jagats av flera storklubbar runtom i Europa. Fiorentina har inte velat sälja, utan försökt förlänga med stjärnan.

Den serbiske landslagsmannen har dock nobbat en förlängning. Fiorentinas president Rocco Commisso riktar nu kritik mot agenternas roll.

– Det ohållbara är att kostnaderna för övergångar och agenternas provisioner gör att du riskerar att förlora en spelare gratis. Som det hände i Milan med Donnarumma eller som det händer med andra spelare i Paris Saint-Germain. Och det kan också hända i Fiorentina med Vlahovic, säger han till Financial Times.

Daniele Mascolo/Bildbyrån

– Vi gav honom möjlighet att visa sig på planen, att börja spela. Han gjorde 20 mål och nu har vi problem med att förlänga kontraktet, fortsätter Commisso.

Vlahovics agentur uttalar sig om situationen och förklarar varför man inte diskuterar med Fiorentina längre.

Det fanns redan en överenskommelse mellan oss och den köpande klubben, men president Commisso ville inte lyssna.

– I somras gav vi Fiorentina ett erbjudande på 60 miljoner euro plus bonusar, det fanns redan en överenskommelse mellan oss och den köpande klubben, men president Commisso ville inte lyssna, säger agenturen till FirenzeViola.it och fortsätter:

– Rocco svarade genom att säga att Vlahovic är som en son för honom, att han inte skulle sälja honom oavsett vad och att han skulle göra allt för att förlänga hans kontrakt. Vi vill inte förhandla om en förlängning med Fiorentina, det är därför vi inte pratar med er journalister eller klubben.

21-åringens nuvarande avtal med Fiorentina löper ut sommaren 2023.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com