Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Guardiola om Sterling: "Han måste ta det bästa beslutet för sin familj"

Publicerad: 2021-10-15 15:00 England

Raheem Sterling har öppnat för att lämna Manchester City. Pep Guardiola hoppas att stjärnan stannar, men utesluter ingenting.

Den engelske landslagsstjärnan Raheem Sterling, 26, har inte fått lika mycket speltid den här säsongen jämfört med tidigare.

I går medgav den offensiva yttern att han lockas av en flytt till en annan liga, i synnerhet om det skulle ge honom möjligheten att spela mer.

Pep Guardiola hoppas dock att Sterling stannar i Manchester City, men stänger inte dörren för en försäljning.

– Raheem är vår spelare, förhoppningsvis kommer han att vara en otroligt viktig spelare för oss. Jag vet inte om han vill spela mer, säger han enligt Manchester Evening News och fortsätter:

Carl Recine/Bildbyrån

Om så inte är fallet måste han ta det bästa beslutet för sin familj.

– Det jag vill ha från Raheem och alla andra är att de måste vara nöjda och glada över att vara i den här klubben. Om så inte är fallet måste han ta det bästa beslutet för sin familj, för alla människor som älskar dem. De måste vara glada. Mer speltid förstår jag helt, jag var en spelare, jag ville spela hela tiden. Det är inte bara Raheem, utan alla vill spela varje match men jag kan inte försäkra dem. De måste bli bättre varje träningspass och vara där på planen och vara glada där.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com