Foto: Bildbyrån

KLART: David Löfquist har skrivit på för Parma

Publicerad: 2011-12-05 12:51 Utlandsproffs

David Löfquist lämnar Mjällby AIF. Den eftertraktade yttermittfältaren har nu skrivit på för italienska Parma. "Detta är en dröm som har gått i uppfyllelse", säger 25-åringen.

Agenturen Wagnsson Sports & Entertainment bekräftar på sin officiella hemsida att klienten David Löfquist är klar för Parma.

– Detta är en dröm som har gått i uppfyllelse. Det känns väldigt smickrande att få spela för en storklubb som Parma. Det känns nästan lite overkligt att allt är klart nu men jag är väldigt glad, säger Löfquist.

Löfquist som därmed lämnar Mjällby AIF som bosman har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2014. Sedan finns en option för Parma att förlänga med ytterligare två år.

– Det här är en fantastisk chans för David. Det är inte många svenska spelare som får chansen att spela i serie A och att dessutom få göra det i en sådan klassisk klubb som Parma måste kännas underbart, säger hans agent Martin Klette och fortsätter:

– Det har varit en intensiv beslutsprocess men Parma har varit den klubben som har visat allra störst intresse av de utländska klubbarna så valet blev ganska naturligt till slut. Det är det största steget att ta rent fotbollsmässigt av de alternativ David hade men David räds inte utmaningen. Italien är dessutom hans drömland.

David Löfquist blir officiellt Parmas spelare när transferfönstret öppnar i januari.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com