Foto: Bildbyrån

Mikael Ishak: "Jag har blivit erbjuden kontrakt av FC Köln"

Publicerad: 2011-12-05 12:13 Superettan


Fotbolltransfers.com har tidigare berättat att FC Köln är imponerade av Mikael Ishak. Nu bekräftar supertalangen att han fått ett kontraktsförslag. Nu återstår förhandlingar med Assyriska FF.

18-årige supertalangen Mikael Ishak är ett steg närmare en flytt till FC Köln och Bundesliga. Nu inleds förhandlingar med Assyriska FF.

– Jag har fått ett kontraktsförslag av Köln. Det är på flera år. Nu hoppas jag att det löser sig med Assyriska, de skulle kontakta dem. Jag har fått mitt, nu är det mellan klubbarna, berättar Mikael Ishak för fotbolltransfers.com.

– Blir det klart med Assyriska så åker jag troligtvis ner till Tyskland för att förhandla på nytt.

Är Helsingborg och GAIS ute ur bilden nu?

– Helsingborg och GAIS finns fortfarande med i bilden. Jag stänger inga dörrar, men jag har väntat på att det ska bli mer konkret där, säger Ishak till fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Sedan fick jag ett tillfälle, när jag hälsade på kusiner i Tyskland, att testa med FC Köln. Så jag gjorde det. Det var en tysk agent som kontaktade mig och slussade mig till Köln. De hade redan sett mig i tre Superettanmatcher så de lät mig träna.

Vad har Kölns tränare Ståle Solbakken sagt till dig?

– Han har inte sagt så mycket, förutom att jag inte ska vara nervös utan bara köra på. Så jag har bara positivt att säga om honom.

Hur var det att träna med Lukas Podolski då?

– Ja du, det känns som att man spelar fotboll samtidigt som man tittar på honom så känns det som att man spelar en FIFA-match. Hans skott sitter alltid i krysset, det känns som en FIFA-gubbe. Jag hoppas verkligen han stannar i Köln.

Är du inställd på att det ska lösa sig mellan Köln och Assyriska?

– Ja, men jag har ingenting att förlora. Blir det inget har jag inte stängt dörren för varken Helsingborg, GAIS eller någon annan klubb.

Mikael Ishak bekräftar också att han redan tackat nej till PSV Eindhoven.

Vidare bekräftar Assyriskas klubbchef Aydin Aho att klubben mottagit ett bud utan att avslöja från vilken klubb.

– Jag vill inte prata summor men självklart måste vi få en marknadsmässig deal. Det har varit stort intresse och det pågår förhandlingar. Det finns ett bud som vi utvärderar. Det är en avvägning av vad vi kan få nu och framöver. Sedan är det viktigt att det blir rätt för Mikaels utveckling, säger Aho till eurosport.se.

– Det är Sveriges bästa 18-åring. Jag ser inget tak i honom, ingen begränsning. Han har definitivt allsvenskt spel i sig redan nu, både fysiskt och mentalt. Han är ett unikum; han har unika egenskaper för att vara så ung, fortsätter han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com