Foto: Baptiste Fernandez/Bildbyrån

Lenglet, Chiesa, Kessié, De Ligt, De Vrij och Brozovic placeras i Newcastle

Publicerad: 2021-10-12 14:00 England

Newcastle ämnar att spendera stort efter ägarbytet. Clément Lenglet, Federico Chiesa och Franck Kessié är några av spelarna som kopplas ihop med klubben.

Saudiska Public Investment Fond har köpt Newcastle från Mike Ashley för omkring 300 miljoner pund.

Premier League-klubben har nu fotbollsvärldens rikaste ägare. Den nya ledningen har flaggat för att det kommer bli en rejäl satsning framöver.

Nu skriver spanska Sport att Newcastle är på jakt efter en vänsterfotad mittback som kan komma in och prestera direkt. De har Clément Lenglet i sikte.

Fransmannen har tappat sin startplats i Barcelona den här säsongen och giganten väntas vara redo att sälja om ett passande bud trillar in.

Newcastle vill mjukstarta i januari för att spendera stort till sommaren. Man känner att Lenglet kan värvas för en relativt liten övergångssumma i vinter med tanke på Barcelonas ekonomiska situation.

Tuttosport skriver samtidigt att Newcastle blickar mot Serie A i jakt på fler nyförvärv. De planerar att erbjuda Franck Kessié, vars avtal med Milan är utgående, ett lukrativt kontrakt för att locka honom till England.

Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

Juventus ytteranfallare Federico Chiesa och mittback Matthijs de Ligt är också på engelsmännens radar,

Men även Inters mittback Stefan de Vrij och mittfältare Marcelo Brozovic, enligt tidningen. Likt Kessié sitter Brozovic också på ett utgående kontrakt.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com