Foto: Bildbyrån

Fowler: "Liverpools trupp kommer acceptera att Salah tjänar mer"

Publicerad: 2021-10-10 19:18 England

Robbie Fowler tror inte att det blir några problem i Liverpools omklädningsrum om Mohamed Salah belönas med en rejäl löneökning.

Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Alisson Becker och Jordan Henderson är några av startspelarna som förlängde med Liverpool i somras.

Liverpool jobbar nu för fullt för att komma överens med Mohamed Salah, vars nuvarande kontrakt löper ut 2023.

Enligt flera medier kräver han dock en rejäl löneökning. Det ryktas om att Salah vill ha så mycket som 500 000 pund veckan. Han tjänar just nu 200 000 pund i veckan.

Flera profiler har tidigare uttryckt att det kommer skapa problem om Salah förlänger till en klart högre lön än andra nyckelspelare.

Robbie Fowler tror dock att truppen skulle acceptera att Salah hamnar på en egen lönenivå.

– Mo Salah är utan tvekan världsklass. Och enligt min mening kommer det inte att finnas en avvikande röst i Liverpools omklädningsrum över att egyptiern belönas med ett nytt kontrakt som gör honom till klubbens bäst betalde. Ärligt talat har vi slut på superlativ om honom, särskilt efter det målet mot Manchester City som hade lite av allt, säger han till Daily Mirror och fortsätter:

Denis Balibouse/Bildbyrån

Liverpool måste inse att Mo nu är en av de bästa spelarna i världen, oavsett om de gillar det eller inte, och med allt som det medför.

– Om det hade varit Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo skulle det hyllats ännu mer. Det var de lysande toucherna i trånga utrymmen, kroppsstyrkan, tempot, lite list och sedan det härliga avslutet. Jag blir förvånad om det inte pågår samtal om ett nytt kontrakt nu. Han kommer nästan med säkerhet tro att han är värd lite mer än han tjänar och har naturligtvis rätt till en lönehöjning. Naturligtvis har det tidigare förekommit fall i omklädningsrum då vissa spelare har blivit upprörda över att en individ tjänar mer än resten. Men i det här fallet måste Liverpool inse att Mo nu är en av de bästa spelarna i världen, oavsett om de gillar det eller inte, och med allt som det medför.

Salah har gjort nio mål och tre assist på nio tävlings matcher för Liverpool den här säsongen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com