Foto: Bildbyrån

Sågar ägarbytet: "Är det hit vi kommit inom fotbollen?"

Publicerad: 2021-10-08 19:35 England

Public Investment Fond (PIF) från Saudiarabien är nya ägare i Newcastle. Något som English Football Leagues ordförande är kritisk till.

Igår meddelade Newcastle att att saudiska Public Investment Fond, som överses av kronprinsen Mohammed bin Salman, köpt klubben.

PIF förvävar den engelska klubben tillsammans med PCP Capital Partners och RB Sports & Media. Tillsammans har de numera 100 procent av aktierna.

Ägarbytet har fått stor spridning i fotbollsvärlden och många är kritiska. En av de kritiska personerna är Rick Parry, ordförande i English Football League (EFL).

et är för sent att diskutera om vi vill att våra klubbar ska stödjas av dessa förmögenhetsfonder, det skeppet har seglat.

– De senaste åren har vi sett Manchester City och PSG spela fantastisk fotboll och bygga otroliga lag. Men frågan är om du behöver vara ägd och få stöd av en förmögenhetsond för att kunna spela sådan fotboll? Är det hit vi kommit inom fotbollen? Är det här vi vill vara undrar jag, säger Parry enligt The Mirror och fortsätter:

– Problemet är att fotbollen kommit till den platsen nu. Så det är för sent att diskutera om vi vill att våra klubbar ska stödjas av dessa förmögenhetsfonder, det skeppet har seglat.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com