Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Lingard: "Behöver regelbunden speltid för att nå VM"

Publicerad: 2021-10-08 10:13 England

Den offensiva mittfältaren Jesse Lingard antyder att han kan lämna Manchester United för att rädda sin plats i engelska landslaget.

Ole Gunnar Solskjaer har tidigare medgett att Jesse Lingard, 28, är frustrerad över att han inte får mer speltid.

Kontraktet med Manchester United löper ut efter säsongen. Den offensiva mittfältaren har hittills inte velat förlänga.

Lingard medger att han kan tvingas lämna Old Trafford om han vill behålla sin landslagsplats.

– Det är klart att VM är långt borta men... du behöver regelbunden fotboll. Jag var så nära att åka till EM och jag tror självklart att det spelar en enorm roll och det är en stor faktor. Om du spelar över 20 eller 25 matcher vet du naturligtvis att du knackar på dörren så jag tror det spelar en stor roll, säger han till Sky Sports och fortsätter:

Du vill starta matcher. När jag är avbytare är jag alltid redo att spela. Jag är alltid redo att behövas när jag blir kallad.

– Jag gör ingen skada för tillfället - om jag fortsätter att prestera bra och gör det bra vet man aldrig vad som kan hända så jag tror fortsatt på mig själv och när jag får tid på planen måste jag fortsätta gör det jag gör. Du vill starta matcher. När jag är avbytare är jag alltid redo att spela. Jag är alltid redo att behövas när jag blir kallad. Det är en av de sakerna jag går igenom för tillfället men jag tror att de senaste prestationerna förhoppningsvis kommer leda till en förändring de närmaste veckorna.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com