Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Amanda Staveley: "Newcastle vill vinna Premier League"

Publicerad: 2021-10-07 21:54 England

Newcastle har fått saudiska ägare. Amanda Staveley sitter i den nya styrelsen och meddelar att man har en ambitiös målsättning.

Mike Ashley har sålt Newcastle. Public Investment Fond (PIF) från Saudiarabien är ny ägare tillsammans med PCP Capital Partners och RB Sports & Media.

Amanda Staveley, som är vd i PCP Capital Partners och sitter i den nya styrelsen, berättar att man på sikt ämnar att utmana om alla titlar.

– Newcastle United förtjänar att vara högst upp i Premier League. Vi vill komma dit. Det kommer att ta tid, men vi kommer att nå dit. Vi är stolta över att vara en del av Premier League. Det är en otroligt konkurrenskraftig liga som vi älskar, säger hon till Sky Sports och fortsätter:

– Premier League-fotboll är den bästa i världen och Newcastle United är det bästa laget i världen. Vi vill se den (klubben) få de där pokalerna, uppenbarligen. Vinna Premier League, i Europa, men att få troféer innebär tålamod, investeringar, tid. Vi vill att alla ska arbeta med oss för att bygga klubben mot vad den behöver vara.

Newcastles tidigare skyttekuung Alan Shearer jublar över ägarbytet. "Yesssssssss. Vi kan våga hoppas igen", skriver han på Twitter.

Owen Humphreys/Bildbyrån

Michael Owen, som också representerat Newcastle, tar emot nyheten med glädje. "Så goda nyheter för alla som är associerade med Newcastle. Nya ägare är precis vad klubben behövde. Förnyad optimism, det kan vara banbrytande för klubben", skriver han på Twitter.

Marca rapporterar samtidigt några spelare som Newcastle kan försöka värva i jakten på att komma ikapp storklubbarna i Premier League.

Ousmane Dembélé (Barcelona), Boubacar Kamara (Marseille) och James Tarkowski (Burnley) är tre av dem och alla sitter på utgående avtal.

Albert Gea/Bildbyrån

Sergi Roberto (Barcelona), Franck Kessié (Milan), André Onana (Ajax) är andra spelare som sägs vara på Newcastles radar. De kan också flytta som bosman till sommaren.

Enligt uppgifterna är det inte sannolikt att Newcastle spenderar stort i januari, utan kommer avvakta till sommaren.

Newcastle kan dock glömma spelare som Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Paul Pogba (Manchester United) och Ansu Fati (Barcelona) då man i dagsläget är en bra bit ifrån Champions League-spel, skriver tidningen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com