Foto: Peter Cziborra/Bildbyrån

Steve Bruce fruktar sparken: "Nya ägare brukar vilja ha en ny tränare"

Publicerad: 2021-10-07 21:43 England

Public Investment Fond har köpt Newcastle. Nu är managern Steve Bruce inställd på att han kommer få sparken.

Mike Ashley har sålt Newcastle. Public Investment Fond (PIF) från Saudiarabien är ny ägare tillsammans med PCP Capital Partners och RB Sports & Media. Prislappen landar på 3,58 miljarder kronor.

The Times har tidigare rapporterat att de nya ägarna kommer sparka Steve Bruce. Det skulle i så fall inte komma som någon chock för tränaren.

– Jag vill fortsätta, jag skulle vilja ha chansen att visa de nya ägarna vad jag kan göra, men man måste vara realistisk och de kan mycket väl vilja att en ny manager lanserar saker för dem. Nya ägare vill normalt ha en ny manager. Jag har varit med tillräckligt länge för att förstå det, säger Bruce till The Telegraph och fortsätter:

– Det beslutet är inte upp till mig. Jag accepterar det och jag kommer att acceptera det som kommer i min väg. Om jag inte når 1000 matcher mot Spurs kan du säga att det bara kan hända mig, men jag tycker inte att det skulle vara grymt. Det är bara fotboll. Jag kommer inte att vara bitter eller arg över någonting, oavsett vad som händer.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com