Foto: Craig Brough/Bildbyrån

Klopp: "Önskar att jag hade kunnat träna Gerrard"

Publicerad: 2021-10-07 10:39 England

Liverpools manager Jürgen Klopp berättar att Steven Gerrard är den spelare han verkligen hade velat ha i sin trupp.

Steven Gerrard tillbringade hela sin karriär i Europa i Liverpool. Han lämnade för Los Angeles Galaxy sommaren 2015.

Det blev en och en halv säsong i MLS innan mittfältaren la skorna på hyllan. Jürgen Klopp ersatte Brendan Rodgers i Liverpool bara några månader efter Gerrards flytt.

I en intervju med This Is Anfield får Klopp frågan vilken spelare han gärna hade tränat och får välja från alla tider. Svaret är tydligt.

– Det är enkelt. Det ä Stevie (Gerrard). Vi spelade i Sydney för tre eller fyra år sedan och efter säsongen hade vi inget ordentligt lag och bjöd in McManaman, Agger, Jamie Carragher och Stevie. För att vara ärlig kände jag till Liverpool och jag såg honom spela, självklart, de var alla riktigt bra, säger Klopp och fortsätter:

Carl Recine/Bildbyrån

Stevie och jag tillsammans i rollerna, han som mannen på planen och jag som tränare... det hade varit trevligt.

– Men Stevie, vilken spelare han fortfarande var då! Jag tror att han redan hade lagt av och var kanske ungdomstränare här. Otrolig. Stevie och jag tillsammans i rollerna, han som mannen på planen och jag som tränare... det hade varit trevligt. Så det är Stevie. För sex år sedan hade det varit ett annat svar men nu är jag här och jag känner honom som person och som spelare så det är nu ett enkelt svar.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com