Foto: Adrian Dennis/Bildbyrån

Shaw hyllar Ronaldo och Sancho

Publicerad: 2021-10-07 10:22 England

Luke Shaw är övertygad om att Jadon Sancho blir en succé och berättar hur Cristiano Ronaldo förändrat Manchester United.

Cristiano Ronaldo, 36, återvände till Manchester United strax innan sommarens transferfönster stängde.

Den portugisiske världsstjärnan har inlett säsongen mycket bra och hyllats av flera spelare och tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

Den engelske landslagsbacken Luke Shaw, 26, berättar nu vilken inverkan Ronaldo haft så här långt.

– Ni vet vilken stjärna han är, vad han har gjort under ett antal år, det är helt otroligt att vara i ett omklädningsrum med honom, säger vänsterbacken till BBC Sport och fortsätter:

Phil Noble/Bildbyrån

Det är tydligt för mig varför han har varit i toppen i så många år. Hans mentalitet är bäst av alla.

– Du ser hur han beter sig, hur professionell han är. Det är tydligt för mig varför han har varit i toppen i så många år. Hans mentalitet är bäst av alla. Jag tycker att han verkligen har förbättrat den (mentaliteten) i och runt omklädningsrummet.

Manchester United värvade även Jadon Sancho, 21, inför säsongen. Den offensiva yttern har dock haft en tuff inledning. Men Shaw är inte orolig.

Talangen han har är otrolig, han kan gå till den absoluta toppen.

– Ibland tar det tid för människor. Men jag skulle inte säga att han har det svårt för tillfället. Han arbetar extremt hårt bakom stängda dörrar och tränar riktigt bra och ser riktigt skarp ut. Han har bara inte haft den turen som du ibland behöver för ditt första mål eller första assist, säger han till talkSPORT.

Bildbyrån: Phil Noble

– Men jag har inga tvivel om att det kommer. Talangen han har är otrolig, han kan gå till den absoluta toppen. Det handlar bara om att han ska vara fokuserad, fortsätta göra det han gör på träningarna och jobba hårt. Hans tid kommer. 

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com