Foto: Bildbyrån

Donnarumma: "Jag kommer alltid vara ett Milan-fan"

Publicerad: 2021-10-04 14:41 Övriga Europa

Gianluigi Donnarumma lämnade för Paris Saint-Germain som bosman i somras. Milan finns dock kvar i målvaktens hjärta.

Den italienske landslagsmålvakten Gianluigi Donnarumma, 22, har fått snålt med speltid i Paris Saint-Germain så här långt. Men det är inget som oroar honom.

– Det finns inget problem. Jag är i Paris för att spela, det är normalt i början. Jag är här för att spela och jag är säker på att allt kommer bli bra, säger han enligt Football Italia.

Donnarumma lämnade Milan som bosman. Han förnekar att det inte finns någon schism med direktören Paolo Maldini.

Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

– Det finns inga problem med Paolo, jag gratulerade honom också igår kväll (för segern mot Atalanta). Jag är glad att träffa mina lagkamrater igen, säger målvakten.

– Jag kommer att prata lugnt med honom och skämta, det är inga problem. Vi är vuxna, fortsätter han.

Milan har inlett säsongen starkt, vilket gläder Donnarumma.

– Jag är nöjd med den väg som Milan går, jag kommer alltid att vara ett Milan-fan. Jag är nöjd med (Stefano) Pioli, jag pratar ofta med honom, säger 22-åringen.

Alberto Lingria/Bildbyrån

Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos och Lionel Messi anslöt också till PSG i somras, medan spelare som Kylian Mbappé och Neymar redan fanns där.

– Det får dig att utvecklas mycket, ibland finns det också strider som får dig att växa. Att träna med alla dessa mästare hjälper dig att utvecklas som människa och som spelare, säger Donnarumma.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com