Foto: Glyn Kirk/Bildbyrån

Everton bekräftar - Van de Beek av intresse

Publicerad: 2021-10-04 13:38 England

Evertons sportchef Marcel Brands medger att han försökte låna Donny van de Beek från Manchester United i somras och antyder att intresset kvarstår.

Manchester United köpte Donny van de Beek, 24, från Ajax sommaren 2020. Mittfältaren har dock fått snålt med speltid så här långt.

Holländaren har inför januarifönstret kopplats ihop med klubbar som Milan, Inter och Juventus.

Nu bekräftar Marcel Brands att Everton försökte värva Van de Beek innan sommarfönstret stängde.

– Vi hade honom på vår lista. I början av transferfönstret frågade vi United, då var det omöjligt, säger sportchefen till NOS och fortsättter:

– I slutet av fönstret fick jag ett samtal från Guido Albers, hans agent, om att han trots allt skulle kunna lånas ut. Men i sista minuten avbröts det. Stoppades igen.

Dylan Martinez/Bildbyrån

Brands antyder samtidigt att Everton kan göra ett nytt försök i januari.

Han är en mycket bra spelare, ingen tvekan om det.

– Du är alltid beroende av huruvida en klubb vill samarbeta. Och det är i början av oktober, så mycket kan fortfarande hända med skador. United spelar på olika fronter, det är svårt att säga nu. Det är naturligtvis synd för Donny. Han är en mycket bra spelare, ingen tvekan om det, säger Evertons sportchef.

– En sådan kille vill spela och vill återvända till det holländska landslaget. Men du vet att i en sådan klubb är pressen väldigt stor och konkurrensen är enorm, fortsätter Brands.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com