Tränaren Halda Kabil rensar.
Foto: Bildbyrån

Varbergs BoIS rensar i truppen - flera får lämna

Publicerad: 2011-12-03 12:22 Superettan

Varbergs BoIS rensar i truppen. Eldin Karisik, Erik Thuresson, Peter Lennartsson och Jonas Cullsjö får inga förlängda kontrakt. Dessutom återvänder Roger Karlsson till Varbergs GIF.

Erik Thuresson, Peter Lennartsson och Jonas Cullsjö får lämna Varbergs BoIS inför nästa säsong.

– Jag tycker jag var given att få ett kontraktsförslag i alla fall, men det är tränaren som bestämmer, säger Jonas Cullsjö till Hallands Nyheter.

– Många i laget frågade: ”men ska du inte fortsätta?” Lite synd när man varit med hela vägen men inte får vara med när vi tagit klivet upp, fortsätter han.

Nu väljer Cullsjö mellan Stafsinge IF och Tvååker IF och bestämmer sig inom några veckor. Erik Thuresson har redan skrivit på för Tvååker.

– Jag grundar det mycket på föregående säsong, att jag inte fick spela så mycket som jag önskat. Då tänkte jag ”det blir nog inte mer nästa år, säger Thuresson till Hallands Nyheter.

Peter Lennartsson fick spela en del 2011 men var enligt tidningen inte nöjd med kontraktsförslaget han fick.

Sommarens stora värvning Eldin Karisik - som mest gått skadad får inte heller förlängt kontrakt och unge Samuel Aziz lånar man ut.

– Samuel är en kanonkille, men i och med att vi värvat Altemark Vanneryr och Sjöhage samt förlängt med David (Antonsson) och har Patrik (Larsson) och Korab (Gashi) finns redan fem forwardsalternativ. Samuel känns långt i från en plats i startelvan. Därför vill vi att han ska få en chans någon annanstans, säger Johan Winroth i elitutskottet.

Varberg diskuterar fortfarande med Gunay Adem, Mahmut Özen och Jonatan Levi om en fortsättning. Roger Karlsson däremot har återvänt till Varbergs GIF.

– Jag har tänkt ganska länge på det. Det kanske hade varit kul att vara kvar i Bois, men jag har inte känt suget, som jag brukar göra inför varje säsong, och då är det ändå Superettan nu, säger han till Hallands Nyheter.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com