Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Vilhelmsson jämförs med Håland

Publicerad: 2021-10-01 09:18 Allsvenskan

IFK Göteborgs jättetalang Oscar Vilhelmsson spås en lysande framtid. Hans tidigare tränare jämför honom med Borussia Dortmunds skyttekung Erling Håland.

I slutet av 2016 värvade IFK Göteborg anfallaren Oscar Vilhelmsson. Han anslöt då från Åsa IF.

17-åringen tillhör numera seniortruppen och har hunnit spela nio allsvenska matcher.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar förre ungdomstränaren Tom Carney att det finns likheter mellan Vilhelmsson och Borussia Dortmunds stjärna Erling Håland, 21.

När man tänker efter så är han också kraftfull, bra i djupled och har en bra vänsterfot.

– Han har alltid gjort mycket mål. I vissa matcher kunde han vara helt osynlig och sedan göra ett hattrick. Jag gillar egentligen inte att jämföra så, men det var en av mina assisterande som sa det under en match: ”Jävlar vad lik Haaland han är!”. Och när man tänker efter så är han också kraftfull, bra i djupled och har en bra vänsterfot, säger han till GP.

Leon Kuegeler/Bildbyrån

– Sedan är Haaland inte heller jätteutvecklad i andra delar av spelet. Oscar lever mycket på sin spets. Sätt honom i en possession-övning eller i en kvadrat så är det inte världsklass, men sätt honom i ett elva-mot-elva spel och det går undan. Självklart är Haaland längre fram nu, men det är en ganska bra jämförelse när det gäller spelstil, fortsätter Carney.

Vilhelmsson berättar samtidigt att just Borussia Dortmund tidigare försökt värva honom till sin akademi.

– Jag har haft en del klubbar som har sagt: ”Om du vill kan du komma hit och titta hur det är”. Men jag har velat fokusera på Blåvitt, det har alltid varit min avsikt. Så det var bara intresse och jag sa nej direkt, säger Vilhelmsson till GP.

Carl Sandin/Bildbyrån
David Lind
david@fotbolltransfers.com