Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Bonucci: "Jag var nära en flytt till Manchester City"

Publicerad: 2021-09-29 10:54 Italien

Juventus backstjärna Leonardo Bonucci, 34, medger att han drömt om att spela för Pep Guardiola och att han kunde hamnat i Manchester City.

Juventus värvade Leonardo Bonucci från Bari sommaren 2010. Mittbacken har varit där sedan dess, bortsett en säsong i Milan.

Nu berättar den italienske landslagsbacken att det kunde blivit en flytt till Manchester City sommaren 2016.

– Jag har haft den här drömmen om att tränas av Pep (Guardiola). Det närmaste jag kom det var 2016. Då var jag nära att byta till City. Det handlade om de sista detaljerna, men då bestämde sig Juventus för att inte sälja, säger Bonucci till The Athletic och fortsätter:

Phil Noble/Bildbyrån

– Vi bestämde oss för att hålla ihop. Sedan flyttade jag till AC Milan (året efter) och kunde återigen gå till City, men flera saker behövde falla på plats innan det kunde hända. Jag gav också mitt ord till Milan. Förra året pratade jag med Pep igen. Han ville ha mig, men jag sa till honom: "Juventus är mitt hem. Jag är glad här. Jag känner mig hemma här". Jag ville kompensera för flytten till Milan. Att bli en symbol i Juventus igen är det mest spännande jag kan uppnå i min karriär just nu.

Bonucci uttalar sig även om Cristiano Ronaldos sejour i Juventus.

– Det här var grejen. Tanken att en spelare, även den bästa i världen, kunde garantera Juventus seger. Cristianos närvaro hade ett stort inflytande på oss. Att bara träna med honom gav oss något extra men omedvetet började spelare tro att hans närvaro ensam var tillräcklig för att vinna matcher, säger mittbacken.

Phil Noble/Bildbyrån

– Vi började bli bristfälliga i vårt dagliga arbete, ödmjukheten, uppoffringen, viljan att vara där för din lagkamrat dag efter dag. Under de senaste åren tror jag att man kunde se det, fortsätter Bonucci.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com