Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rosenberg om Ahmedhodzics uteblivna flytt: "Malmö ville inte sälja"

Publicerad: 2021-09-27 09:09 Allsvenskan

Anel Ahmedhodzic, 22, har jagats av flera toppklubbar i Europa, men är kvar i Malmö FF. Agenten Markus Rosenberg förklarar nu varför.

Atalanta och Napoli har pekats ut som de klubbar som visat starkast intresse för bosniske landslagsbacken Anel Ahmedhodzic.

Enligt tidigare uppgifter fick dock inte Malmö FF de bud man önskat. Det har rapporterats att klubben velat ha mellan 80 och 100 miljoner kronor för sin stjärna.

podcasten Lundh på Fotbollskanalen berättar Ahmedhodzics agent Markus Rosenberg om situationen.

– Malmö FF gick till Champions League och ville inte sälja, säger han.

Carl Sandin/Bildbyrån

Rosenberg menar att det fanns klubbar som var redo att matcha MFF:s krav för en affär.

– Ja, ungefär i alla fall om i vi säger så. Han hade blivit en väldigt dyr fotbollsspelare från Sverige, säger agenten i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Den tidigare svenske landslagsanfallaren menar att Ahmedhodzic hade blivit den dyraste mittbacken i Allsvenskans historia.

Rosenberg är samtidigt tydlig med att det inte bara var Napoli och Atalanta som ryckte i 22-åringen.

Intresset har ju varit enormt.

– Nej men det fanns faktiskt allt möjligt. Det är därför jag har varit och rest som jag gjort liksom, för intresset har ju varit enormt. Sen har det blivit skriverier för att han är ung, han har bytt landslag och sen har han varit i Bosnien och så har han gjort intervjuer där. Det är liksom, det har spridit sig på ett helt annat sätt än kanske bara någon kille som spelar i Sverige och så har han varit i Nottingham så har det skrivits i England för att Nottingham har pratat om "hur kunde vi släppa Anel", säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Ahmedhodzic har kontrakt med MFF över säsongen 2023.

David Lind
david@fotbolltransfers.com