Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Tobias Hysén sågar IFK Göteborg

Publicerad: 2021-09-27 08:54 Allsvenskan

IFK Göteborg ser ut att få kämpa för sin allsvenska överlevnad. Det får förre stjärnan Tobias Hysén att kritisera spelarna.

IFK Göteborg är inte alls i bra form och har fyra poäng ner till negativ kvalplats. I podcasten "Ljugarbänken" riktar nu Tobias Hysén kritik mot sin gamla klubb.

– Jag läste någonstans att man inte ville prata om kris och att det råder delade meningar om vad som är en kris, men det tro fan att det är en kris. De håller på att åka ur allsvenskan. Det finns inget lag i allsvenskan som jag kan titta på just nu och säga att de är sämre än Blåvitt. Rent spelmässigt, självförtroendemässigt och resultatmässigt finns det inget motstånd i allsvenskan som man kan titta på och känna att "den matchen har ju Blåvitt". Jag hade velat titta på Östersund hemma och säga att de kommer ta den, men jag kan inte säga så. Det finns ingenting som talar för att Blåvitt bara ska hämta hem den matchen, säger han enligt Fotbollskanalen.

Den tidigare anfallsstjärnan tycker att många spelare i IFK Göteborg inte tar sitt ansvar.

– Många spelare i Blåvitt har hamnat där man hela tiden tittar på någon annan så fort det händer någonting. Det är någon annan som ska lösa situationen. Första målet mot AIK var samma sak. Det kommer ett överlångt inlägg och alla står och tittar på varandra. "Vem är det som ska ta honom? Det är du! Nej det är du! Jag har min gubbe här!". De måste sluta titta på varandra och inse att även om det här inte är min gubbe så får jag gå in och ta den spelaren som är farligast, säger Hysén i "Ljugarbänken" enligt Fotbollskanalen.

Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg tar emot Kalmar FF i kväll. Laget har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

Under sommaren fick tränaren Roland Nilsson sparken och Mikael Stahre återvände till Blåvitts tränarbänk.

David Lind
david@fotbolltransfers.com