Foto: Bildbyrån

Fonseca: "Därför blev det inget med Tottenham"

Publicerad: 2021-09-23 22:20 England

Paulo Fonseca var högaktuell för Tottenham i somras. Nu berättar den portugisiske tränaren varför det inte blev något.

Tottenham sparkade José Mourinho i april och anlitade till slut Nuno Espírito Santo som ny tränare inför den här säsongen.

Men innan dess var Paulo Fonseca, som fick lämna Roma efter förra säsongen, väldigt nära Tottenham.

Nu avslöjar portugisen att affären föll på att han och Fabio Paratici, som inför säsongen blev sportsligt ansvarig, hade olika syn på taktik.

– Avtalet var klart. Vi planerade försäsongen och Tottenham ville ha en offensiv tränare. Det meddelades inte men vi planerade försäsongsspelare. Men saker förändrades när den nya verkställande direktören kom och vi var inte överens om några idéer och han föredrog en annan tränare, säger Fonseca till The Telegraph och fortsätter:

Bildbyrån

Mot de största lagen skickar jag inte ut mina lag för att försvara nära den egna boxen.

– Jag har en del principer. Jag ville vara tränare för de stora lagen men jag vill ha det rätta projektet och en klubb där människorna tror på mina idéer, mitt sätt att spela, och detta hände inte med den direktören. Det är vad ordföranden (Daniel Levy) och sportchefen (Steve Hitchen) bad om: att bygga ett lag som kan spela attraktiv och offensiv fotboll och jag var redo för det. Jag kan inte vara på ett annat sätt. Alla mina lag kommer att ha dessa intentioner. Mot de största lagen skickar jag inte ut mina lag för att försvara nära den egna boxen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com