Foto: Nacho Doce/Bildbyrån

Laporta: "Det är inte ett problem för oss att fatta beslut"

Publicerad: 2021-09-23 16:19 Spanien

Barcelonas president Joan Laporta menar att Ronald Koeman sitter säkert just nu, men varnar för att han inte räds att ta svåra beslut.

Den holländske tränaren Ronald Koeman är pressad i Barcelona. De senaste dagarna har flera andra tränare kopplats ihop med hans jobb.

Barcelonas president Joan Laporta står, just nu, bakom Koeman, men är tydlig med att styrelsen inte kommer backa från att ta beslut som är nödvändiga.

– Vi är ansvariga för att leda klubben. Vi har mer information när det gäller att fatta beslut och vi måste överväga allt mycket mer. Det är inte ett problem för oss att fatta beslut av något slag, och om vi måste ta dem vid en viss tid kommer vi att ta dem, (vare sig de) är ekonomiska, sportsliga eller sociala, säger han till El Chiringuito.

Albert Gea/Bildbyrån

– Vi står bakom tränaren. (Koeman) är tränare för Barcelonas seniorlag och det vi vill är att det ska gå bra för honom. Tränarna, inte bara Koeman, är mycket beroende av sina resultat och i Barcelonas fall (bedöms de) varje match. Men Koeman är vår tränare och vi står bakom honom nu, fortsätter Laporta.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com