Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Tuchel om Kepa: "Vem bryr sig om hans prislapp?"

Publicerad: 2021-09-22 17:13 England

Kepa Arrizabalaga är tidernas dyraste målvakt. Men Chelseas manager Thomas Tuchel menar att det inte finns någon extra press på spanjoren.

Chelsea värvade Kepa Arrizabalaga, 26, från Athletic Bilbao sommaren 2018 genom att aktivera hans utköpsklausul på 80 miljoner euro.

Spanjoren blev då den dyraste målvakten någonsin och är det fortfarande. Kepa tappade sin plats förra säsongen när Edouard Mendy värvades.

Nu är Mendy skadad och Kepa fick chansen i senaste matchen och gjorde bra ifrån sig. Thomas Tuchel betonar att hans prislapp inte har någon betydelse.

– Hans tänkesätt är lugnt och han är positiv. Det var inte nödvändigt för honom att bevisa för mig att han är en bra målvakt. Jag ser det varje dag på träning. Kanske är han på den punkten där han inte försöker övertyga alla om att han är värd pengarna som klubben betalade, säger managern till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

Paul Childs/Bildbyrån

– Vem bryr sig om pengarna? Okej, pengarna betalades, så vad? Vi har två starka målvakter och vi behöver dem båda. Om ni behöver bevis, titta på helgen, då han var nyckelfaktorn till att vi höll nollan. Om det är för mycket eller lite pengar, dessa mätningar finns inte för oss. Jag har en känsla av att pressen inte längre finns på hans axlar.

David Lind
david@fotbolltransfers.com