Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Koeman: "Inte samma Barcelona - hur ska vi spela tiki-taka?"

Publicerad: 2021-09-21 09:15 Spanien

Barcelona stod för ännu en plattmatch på måndagen. Ronald Koeman slår samtidigt ifrån sig kritiken om att laget inte spelar underhållande nog.

Ronald Koeman är sedan tidigare pressad i Barcelona, i synnerhet efter hemmaförlusten mot Bayern München i Champions League.

I går tog Barcelona emot Granada i La Liga. Giganten fick nöja sig med en poäng efter att man lyckats få till en kvittering i slutminuterna.

1-1-resultatet kommer knappast få spekulationerna om Koemans framtid att avta. 

– Jag kommer inte prata om min framtid mer, säger den holländske tränaren enligt Goal.com.

Massimo Pinca/Bildbyrån

Den största kritiken mot Koeman har varit att han inte spelar tillräckligt attraktiv fotboll. Han menar att han inte har truppen för tiki-taka.

Dagens Barcelona är inte det Barça för åtta år sedan.

– Det beror på vad vi har att tillgå. Hur ska vi spela tiki-taka om det inte finns utrymme? Titta på truppen. Vi gjorde vad vi måste göra. Med lite mer tid hade vi vunnit, säger Koeman enligt ESPN.

– Dagens Barcelona är inte det Barça för åtta år sedan. Vi spelar på Barça-sättet, men vi har inte spelare att spela en mot en eller med fart. Du kan inte vara missnöjd med lagets attityd. Vi spelade 4-3-3, men vi hade ingen fart på kanterna. Varken Coutinho eller Demir är den spelaren. De är inte Ansu (Fati) eller (Ousmane) Dembélé, så vi måste leta efter ett annat sätt.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com