Foto: Bildbyrån

Commisso: "Juventus och Inter följer inte reglerna"

Publicerad: 2021-09-19 23:24 Italien

Fiorentinas president Rocco Commisso avslöjar vilka klubbar han vill efterlikna - och går till attack mot Juventus och Inter.

Rocco Commisso köpte Fiorentina sommaren 2019. Han betalade 170 miljoner euro för klubben och fick betala av en skuld på 80 miljoner euro.

Lazio, Napoli och Atalanta är klubbar som Commisso ser upp till. Han menar samtidigt att Juventus och Inter går runt regelverket för att spendera mer.

Jag beundrar dem och jag hoppas att Fiorentina kan nå samma nivå.

– Jag tycker att (Claudio) Lotito, (Aurelio) De Laurentiis och (Antonio) Percassi har gjort ett enastående jobb, alla tre har köpt klubbarna med lite pengar. Två var i konkurs eller Serie B. Jag beundrar dem och jag hoppas att Fiorentina kan nå samma nivå. Jag hade möjlighet att köpa Milan, då gjorde Li en dum sak för vilken han förlorade 500 miljoner euro på ett och ett halvt år, säger han till Rai 2 och fortsätter:

– Reglerna i fotboll måste vara transparenta. Det är inte möjligt att Fiorentina måste vara i linje med likviditetsindex var tredje eller var sjätte månad för att ta in pengar till Italien medan klubbar som Juventus eller Inter inte respekterar det, kanske genom att fördröja betalningen av löner. Varför behöver jag hämta pengar och andra gör inte detsamma? Jag vet vad ni skriver i Italien, reglerna respekteras inte. 

David Lind
david@fotbolltransfers.com