Foto: Daniel Schönherr/Bildbyrån

Klopp: "Alla såg vilken potential Konaté har"

Publicerad: 2021-09-19 15:49 England

Ibrahima Konaté gjorde sin debut för Liverpool i går. Jürgen Klopp ser stor potential, men betonar att mittbacken har en lång väg att gå.

Liverpool gjorde enbart en värvning inför den här säsongen. Ibrahima Konaté, 22, plockades in från tyska RB Leipzig.

Den franske mittbacken fick dock vänta på sin tävlingsdebut. Först i går fick Konaté sina första minuter.

22-åringen startade när Liverpool hemmaslog Crystal Palace med 3-0. Jürgen Klopp är övertygad om att Konaté kommer bli en viktig spelare på sikt och medger att han varit försiktig med nyförvärvet.

– Definitivt och jag tycker att det är väldigt viktigt. Vi såg alla vilken potential killen har, det är otroligt, fysiskt, hans teknik, hans spelförståelse, det är allt där. Men när du är en ung kille som redan är skicklig, då förlitar du dig ibland på dessa färdigheter och Premier League lär dig hårda lektioner ibland. I dag (i går) mot Palace var ett bra exempel, Wilf Zaha, Ayew, Edouard, detta var riktiga anfallare, säger managern enligt Goal.com.

Craig Brough/Bildbyrån

Det finns mycket mer att komma från Ibou, han är fortfarande ung och ja han måste anpassa sig, de har alla fått anpassa sig till vårt sätt att spela och till ligan för det är en speciell liga.

– Kanske är det inte så trevligt när du spelar en helt ny backlinje men tillsammans med Virg och Milly (James Milner) fungerade det riktigt bra. Kostas Tsimikas gjorde också en suverän match. Konaté är på god väg, jag är riktigt glad. Men det finns mycket mer att komma från Ibou, han är fortfarande ung och ja han måste anpassa sig, de har alla fått anpassa sig till vårt sätt att spela och till ligan för det är en speciell liga, fortsätter Klopp.

David Lind
david@fotbolltransfers.com