Foto: Bildbyrån

Barcelona-direktör: "Har stor beundran för Perez - inte diskuterat att sparka Koeman"

Publicerad: 2021-09-17 14:23 Spanien

Barcelonas ekonomiska vicepresident Eduard Romeu hyllar Real Madrids president Florentino Perez. Han förnekar samtidigt att ledningen diskuterat att sparka Ronald Koeman.

Barcelona har stora ekonomiska bekymmer och blev därför tvungna att börja sanera den gångna säsongen. Det ledde till att spelare som Lionel Messi och Antoine Griezmann lämnade.

Real Madrid, som också har en del skulder, har det bättre ställt. La Ligas president Javier Tebas uttryckte nyligen att de kan värva Erling Håland och Kylian Mbappé nästa år.

Barcelonas ekonomiska vicepresident Eduard Romeu passar nu på att berömma Reals president Florentino Perez.

På ekonomisk- och affärsmässig nivå kommer ingen att utnyttja herr Perez.

– Det är möjligt att de kan värva Mbappé och Håland. Real Madrid är en storklubb och de är en mycket stark klubb. Om vi hade gjort vår företagsbesiktning under de senaste åren hade vi varit i samma situation. Sättet som Florentino Perez driver klubben, du måste lyfta på hatten. På ekonomisk- och affärsmässig nivå kommer ingen att utnyttja herr Perez, säger han till El Partidazo de COPE.

– Jag har stor beundran för honom på affärsnivå och på det personliga planet har han varit mycket artig varje gång vi har träffats. Jag kan enbart berömma honom, fortsätter Romeu.

I går rapporterade flera spanska medier att Barcelona haft ett styrelsemöte för att diskutera Ronald Koemans framtid. Det ska ha varit aktuellt att sparka tränaren omedelbart. Men det förnekar Romeu.

När presidenten och styrelsen beslutar att han stannar kvar är engagemanget och stödet totalt.

– Det politiska svaret är att det inte har diskuterats och det verkliga är att det inte är ett problem med pengar. Men det händer inget (med Koeman). Det händer inget, säger han och fortsätter:

Albert Gea/Bildbyrån

– Koeman är en bra person. När presidenten och styrelsen beslutar att han stannar kvar är engagemanget och stödet (för honom) totalt, med vetskap om att vi går igenom en komplicerad period där vi måste bygga om laget.

David Lind
david@fotbolltransfers.com