Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Deniz Hümmet: "Jag hade erbjudanden från andra ligor också"

Publicerad: 2021-09-15 11:45 Utlandsproffs

Deniz Hümmet har lämnat Allsvenskan för Süper Lig. Anfallaren berättar nu om sin flytt och lider med Örebro SK.

Örebro SK lånade Deniz Hümmet, 25, från konkurrenten IF Elfsborg förra hösten. Låneavtalet förnyades inför den här säsongen.

Men nu har anfallaren lämnat för turkiska Rizespor. I en intervju med Nerikes Allehanda talar han ut om flytten.

– Det har funnits intresse därifrån (Turkiet) varje fönster när jag har gjort det bra. Till exempel i vintras och då var det ett tufft beslut. Jag hade erbjudanden från andra ligor också, men jag valde att följa magkänslan och hjärtat eftersom jag hade haft en så pass bra tid i Örebro. Jag ville fortsätta mot det och sikta mot toppen, säger Hümmet till NA.

Istället för en toppstrid kämpar ÖSK för sin allsvenska existens.

– I höstas när jag kom in hade vi energi, slog vinstrekord på hemmaplan och körde över topplag. Vi tog med oss en jättebra känsla till den här säsongen, men vi var ändå ödmjuka inför uppgiften. Sen är det sånt som händer i fotboll, men det är klart att det är en missräkning. Vi ska inte vara där vi är just nu och såklart påverkar det moralen och sättet vi spelar. Truppen har egentligen kvalitet för övre halvan, säger Hümmet till NA.

25-åringen förklarar varför han valde att lämna ÖSK när laget låg risigt till.

– Nu kom det några erbjudanden igen och jag vill fortsätta att sikta mot toppen. Jag är 25 och börjar ändå komma upp lite i åren. Det var dags för en ny utmaning och jag följde magkänslan, säger han till NA.

Hümmet har hunnit göra ett inhopp i ligaspelet för Rizespor.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com