Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Tuchel hyllar Lukaku: "Är superviktig - det vi saknade"

Publicerad: 2021-09-15 10:21 England

Chelseas manager Thomas Tuchel är mycket nöjd med nyförvärvet Romelu Lukaku - som avgjorde mot Zenit i Champions League i går.

Chelsea öppnade plånboken för att köpa tillbaka Romelu Lukaku, 28, inför den här säsongen. Han kostade hela 115 miljoner euro.

Den belgiske landslagsanfallaren har inlett starkt. Lukaku blev stor matchvinnare när Chelsea slog Zenit St Petersburg med 1-0 i går kväll.

Lukaku har nu gjort fyra mål på fyra tävlingsmatcher för sin nygamla klubb och managern Thomas Tuchel är verkligen nöjd.

Det är därför han är en anfallare i världsklass.

– Prestationen från Romelu var inte lätt. Vi skapade inte många chanser för honom, men han är en typ av kille som inte tappar självförtroende och tro. Och det är därför han är en anfallare i världsklass. Han är superviktig, det är så enkelt. Du hittar inte många anfallare av hans kvalitet, säger han till Sky Sports.

Peter Powell/Bildbyrån

– Vi vann även utan Romelu och producerade resultat. Men han var den typ av profil vi saknade, inte bara för talangen utan för av personligheten. Han är en så ödmjuk kille, en superkommunikatör i omklädningsrummet och som skapar en viss energi runt sig i laget som vi är stolta över, fortsätter Tuchel.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com