Foto: Peter Powell/Bildbyrån

Joe Cole: "Visst är Lukaku lik Drogba"

Publicerad: 2021-09-14 15:39 England

Romelu Lukaku kan leda Chelsea till ny Champions League-triumf, precis som Didier Drogba. Det menar Joe Cole.

Didier Drogba hade en lång och framgångsrik tid i Chelsea. Hans tidigare lagkamrat Joe Cole tror att Romelu Lukaku, 28, kan leverera på samma nivå.

– Visst, de är lika. Det är inte bara vad han tillför på planen heller. Jag tror att Lukaku har lärt sig mycket av Didier när det gäller hans närvaro utanför planen. Av allt att döma är han lite av en ledare i omklädningsrummet och det är Didier, säger han till Goal.com och fortsätter:

– Didier var en född ledare, en riktig man. Alla älskade honom. Vi pratar om att (John) Terry och (Frank) Lampard är ledare i det omklädningsrummet, men Drogba var lika mycket en ledare som dem. Lukaku är av den typen. Han har en bit kvar innan han kan sättas i det facket, enligt mig, men han har verkligen förmågan att ta sig dit. Och han har en fantastisk inställning, lite eld i magen för att han vill bevisa sig själv i Chelsea för andra gången.

Andrew Couldridge/Bildbyrån

Chelsea betalade 115 miljoner euro för att köpa loss den belgiske landslagsanfallaren från Inter inför den här säsongen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com