Foto: Bildbyrån

Tomori om Ibrahimovic: "Han är en vinnare och det överförs till resten av laget"

Publicerad: 2021-09-14 09:40 Italien

Fikayo Tomori njuter i sin nya tillvaro och möjligheten att lära av Paolo Maldini. Milans mittback passar även på att hylla Zlatan Ibrahimovic.

Milan värvade Fikayo Tomori, 23, från Chelsea i januari, initialt på lån. Under sommaren köptes mittbacken loss.

I den italienska storklubben har han nu en teknisk direktör i Paolo Maldini - som fungerar som ett perfekt bollplank.

– Det är en riktigt njutbar miljö och det finns många människor som hjälper. Tränaren var mittback. Vi har Paolo Maldini i klubben, den bästa försvararen genom tiderna. Vi har Daniele Bonera i tränarstaben som var mittback för Milan och spelade i Champions League, säger Tomori till Daily Mail och fortsätter:

Daniele Mascolo/Bildbyrån

– När jag visste att Milan ville ha mig var jag i stort sett där. Att få chansen att vara en del av denna historiska klubb, att spela i Champions League efter att ha hjälpt dem att kvalificera sig, och att ha den kopplingen med klubben, tränaren och mina lagkamrater, det kändes riktigt bra. Jag känner mig hemma här.

Tomori fick se sin lagkamrat Zlatan Ibrahimovic, 39, göra comeback mot Lazio och svensken blev målskytt direkt.

– För honom handlar allt om att vinna. Även i fotbollsgolf säger han till oss "vi kan inte förlora", säger mittbacken och fortsätter:

Han är en så stor personlighet och hans närvaro höjer allas spel.

– Oavsett om vi spelar minispel eller elva mot elva på träning, eller om det är en snabb match i handboll innan träning, vill han vinna och när han vinner låter han alla veta om det. Jag tror att det driver honom och människorna runt honom. Du vill inte vara med i Zlatans lag och inte göra ditt jobb, för om du inte gör det blir det problem. Han är en så stor personlighet och hans närvaro höjer allas spel. Han är en vinnare och det överförs till resten av laget.

David Lind
david@fotbolltransfers.com