Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Koeman talar ut om Emerson, Depay, De Jong, Coutinho och Dembélé

Publicerad: 2021-09-08 11:34 Spanien

Barcelonas tränare Ronald Koeman förklarar försäljningen av Emerson Royal - och uttalar sig om spelare som Memphis Depay, Philippe Coutinho, Luuk de Jong och Ousmane Dembélé.

Den brasilianske högerbacken Emerson Royal berättade nyligen att Barcelona sålde honom till Tottenham mot hans vilja.

I en intervju med Sport förklarar Ronald Koeman varför Emerson såldes efter enbart tre ligamatcher för klubben.

– Det har varit många problem sedan jag anlände. Det har inte varit lätt. Ett exempel på att jag vill hjälpa klubben är Emerson-beslutet, säger holländaren och fortsätter:

Vincent West/Bildbyrån

– Jag sa till klubben att om pengarna var viktiga så kan de sälja Emerson eftersom vi har Dest, Mingueza och till och med Sergi Roberto. Jag stod inte i vägen för jag kunde ha sagt: "Han ska ingenstans".

Luuk de Jong anlände strax innan transferfönstret stängde - som ersättare till Antoine Griezmann. Lånet från Sevilla var ingen panikvärvning enligt Koeman.

Faktum är att jag undrade hur det är möjligt att Barça aldrig haft en anfallare som Luuk.

– Nej, för vi hade tittat på det sedan början av augusti. Jag ville ha en annorlunda anfallare än vad vi har och jag tänkte på honom eftersom jag känner honom väl. Faktum är att jag undrade hur det är möjligt att Barça aldrig haft en anfallare som Luuk. Han ger oss olika alternativ, framför allt i luften, från frisparkar och hörnor. Vi kan spela mer direkt med honom. Jag är nöjd med värvningen, säger han.

Memphis Depay är en annan värvning Koeman är väldigt glad över. Tränaren tror att anfallaren kan markera en era i Barcelona.

Han har något som är viktigt för att lyckas här: personlighet och karaktär.

Albert Gea/Bildbyrån

– Ingen tvekan. Han har något som är viktigt för att lyckas här: personlighet och karaktär. Det är något annorlunda med honom och han motiveras verkligen av utmaningen att vara här, säger Koeman.

Koeman uppmanar yttern Ousmane Dembélé att förlänga sitt utgående kontrakt.

Bildbyrån

– Han är inne på sista året och det är viktigt för klubben att han förlänger, säger han.

Slutligen betonar Koeman att Philippe Coutinho fortfarande har en framtid i klubben.

– Coutinho? Självklart. Jag är fortfarande 100 procent övertygad om att han är en spelare som kan lyckas i Barça, säger han och fortsätter: 

Albert Gea/Bildbyrån

– Jag gillar honom mycket. Den senaste skadan var tuff för honom och han måste återhämta sig bra både fysiskt och mentalt för att vara starkare än någonsin.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com