Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Ronaldo: "Åren räknas inte för Ibrahimovic - han är ett superproffs"

Publicerad: 2021-09-07 14:05 Italien

Den tidigare världsstjärnan Ronaldo hyllar Zlatan Ibrahimovic och kommenterar Cristiano Ronaldos och Romelu Lukakus övergångar till Premier League.

Zlatan Ibrahimovic, 39, avslöjade tidigt i karriären att Ronaldo var hans idol och förebild inom fotbollen.

Med åren har den svenske stjärnan, som tillhör Milan, blivit vän med den tidigare världsstjärnan. Nu hyllas Zlatan av Ronaldo.

– Ibra är väldigt stark, åren räknas inte för honom. Han är en klippa, han har en kropp som en 30-åring, inte 40, säger han till Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– Han kommer att garantera de vanliga resultaten eftersom han vet hur han ska hantera sig själv som ett superproffs. Han kom för att besöka mig i mitt semesterhus på Ibiza. En fantastisk dag, vi hade kul, vi pratade mycket, om fotboll och mer. Han kom med sin familj.

Daniele Mascolo/Bildbyrån

Ronaldo medger dock att han inte har koll på sin landsman Junior Messias - som precis flyttat till Zlatans Milan.

– Ärligt talat, nej. Jag följer Serie A, men jag har inte sett så mycket under den nya säsongen, jag koncentrerade mig på spelarna som skulle värvas till Valladolid, säger han.

Ronaldos första klubb i Italien var Inter. Han tycker att det är synd att Romelu Lukaku, 28, återvänt till Chelsea.

Peter Powell/Bildbyrån

– Jag är ett Inter-fan, jag har en speciell relation till Inter och jag vill alltid att de ska vinna. Det är synd att Lukaku har återvänt till England, men det är svårt att motstå när de bästa klubbarna i Premier League ringer, säger Ronaldo.

För mig är Inter fortfarande de stora favoriterna. Lukaku lämnade, men laget är fortfarande starkt och balanserat.

– Chelsea har utnyttjat all sin finansiella kraft. För mig är Inter fortfarande de stora favoriterna. Lukaku lämnade, men laget är fortfarande starkt och balanserat, fortsätter han.

Cristiano Ronaldo, 36, har också lämnat Italien. Manchester United har köpt honom från Juventus.

– Det var en bra historia mellan Cristiano och Juventus och det gav italiensk fotboll fördelar. Det hjälpte världen att återupptäcka den (ligan), det gjorde den konkurrenskraftig igen på högsta nivå, säger brassen och fortsätter:

Alberto Lingria/Bildbyrån

– Det var en magnifik färd. Cristiano föredrog att lämna, men diskussionen ändras inte. Juventus förlorade Cristiano, men laget är fortfarande starkt. Juventus är alltid Juventus. Till exempel tog de tillbaka den unga anfallaren (Moise Kean) till Turin, som jag gillar.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com