Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Klubbar uppges redo att buda på Swedberg: "Kan bli riktigt bra"

Publicerad: 2021-09-02 17:55 Allsvenskan

Hammarbys jättetalang Williot Swedberg, 17, är på väg mot sitt stora genombrott. Nu växer intresset för honom, enligt uppgifter.

Williot Swedberg har tidigare starkt kopplats ihop med danska toppklubben FC Midtjylland. Men 17-åringen förlängde sitt kontrakt med Hammarby IF under sommaren.

Efter sitt nya kontrakt har jättetalangen fortsatt imponera i Allsvenskan och Europakvalet. 

Nu skriver Fotbolldirekt.se att flera utländska klubbar är redo att lägga bud på Swedberg, men att 20 miljoner kronor inte räcker för att övertyga Hammarby att sälja.

– Han har ett väldigt högt tak. Han kan bli riktigt, riktigt bra. Men sen är det upp till honom själv och det kan hända så mycket andra saker som man inte kan påverka. Så det är egentligen omöjligt att sia om hans framtid. Jag tror det bästa Williot kan göra just nu är att gräva där han står. Lyssna på tränaren och se till så att nästa match och träning är riktigt bra. Om han gör allting rätt tror jag absolut han har förutsättningarna att spela på en riktigt hög nivå, säger Mikael Hjelmberg till Fotbolldirekt.se.

Andreas L Eriksson/Bildbyrån

– Om det är så att det finns klubbar som är beredda att lägga två miljoner euro för Williot Swedberg så kommer svaret bli nej just nu. Det är i n t e i närheten. Williot är på ett bra ställe och vi har inte alls någon ambition att sälja honom, fortsätter Hammarbys chefsscout.

Swedberg har hunnit spela åtta matcher i Allsvenskan och tre matcher i Europakvalet. Dessutom har det blivit elva framträdanden i Ettan Norra med Hammarby TFF den här säsongen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com