Foto: AS Roma

Officiellt: Liam Wiklund klar för Roma

Publicerad: 2021-09-02 10:19 Utlandsproffs

Liam Wiklund lämnar IFK Stocksund för italienska toppklubben Roma. 16-åringen har signerat ett treårskontrakt.

IFK Stocksund bekräftar på sin officiella hemsida att mittfältaren Liam Wiklund, 16, lämnar för Roma.

Den svenske talangen kommer att tillhöra Romas U17-trupp. Hans kontrakt sträcker sig till sommaren 2024, vilket hans agentur bekräftar.

– Liam besökte tidigare i år Roma och de fattade snabbt tycke för hans egenskaper centralt på mittfältet där hans fina vänsterfot samt genombrottsförmåga sticker ut. Det är oerhört glädjande att IFK Stocksund får möjligheten att sälja en spelare till en så pass stor klubb ute i Europa. Och givetvis är det häftigt för Liam med familj att få uppleva detta med allt vad det innebär, säger Stocksunds sportchef Johan Israelsson och fortsätter:

Alberto Lingria/Bildbyrån

– Jag vill rikta en stor eloge till de tränare som jobbat närmast Liam under åren, men jag vill också berömma alla andra i och runt föreningen som på ett positivt sätt bidrar till att skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra spelare. Detta är IFK Stocksunds första transfer där en spelare under avtal säljs, men jag skulle tro att det är långt ifrån den sista, då vi har många unga duktiga spelare som är på väg framåt.

David Lind
david@fotbolltransfers.com