Foto: Richard Heathcote/Bildbyrån

Harry Kane: "Jag stannar i Tottenham"

Publicerad: 2021-08-25 13:26 England

Tottenham nobbar alla Manchester Citys försök att värva Harry Kane. Stjärnan har nu bestämt sig för att respektera sitt kontrakt och inte bråka sig bort.

Harry Kane, 28, har varit tydlig med att han vill vidare i karriären för att kämpa om titlar.

Den engelske landslagsstjärnan har dock kontrakt till sommaren 2024 och Tottenham vill inte sälja.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Kane haft en muntlig överenskommelse med Spurs ordförande Daniel Levy om att han skulle få lämna den här sommaren.

Dylan Martinez/Bildbyrån

Manchester City har lagt flera bud på Kane, men fått nobben hela tiden. Nu skriver transferexperten Fabrizio Romano att skyttekungen bestämt sig för att respektera sitt kontrakt.

Manchester Citys senaste bud ska ha legat på strax över 1,5 miljarder kronor, men Spurs har sagt nej. Kane har ingen intention att bråka sig bort och förstöra relationen till klubben.

Kane hoppas dock fortfarande på ett genombrott i förhandlingarna med Manchester City, men det ser inte ljust ut. Stjärnan kommer fortsätta ge allt och respektera Spurs beslut, om han blir kvar. 

Daily Mail skriver också att Kane accepterat att han blir kvar i Spurs den här säsongen. 28-åringen har varit Manchester Citys högsta prioritet. Nu tvingas de leta anfallare någon annanstans.

Det har rapporterats att Cristiano Ronaldo, 36, vill lämna Juventus för att spela för Pep Guardiola i den engelska storklubben.

Massimo Pinca/Bildbyrån

Fabrizio Romano uppgav i går att portugisens agent Jorge Mendes är i kontakt med Manchester City. 

Juve vill ha 25 miljoner euro för att sälja. Men City vill inte betala någon övergångssumma för Ronaldo, vars kontrakt löper ut 2022.

UPPDATERING 13.55: Harry Kane bekräftar nu att han stannar i Tottenham.

”Det var otroligt att se mottagandet från Spurs-fansen i söndags och att läsa några av de stöttande meddelanden jag har fått de senaste veckorna. Jag kommer att stanna i Tottenham i sommar och kommer att vara 100 procent fokuserad på att hjälpa laget att nå framgång”, skriver Kane på Twitter.

Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 25, 2021

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com