Foto: Bildbyrån

Hammarby ska utreda möjligheten att köpa ut Zlatan Ibrahimovic

Publicerad: 2021-08-25 10:32 Allsvenskan

Under tisdagen beslutade Hammarby för att utreda möjligheten att köpa ut AEG. Ett bolag som Zlatan Ibrahimovic är delägare i.

Igår genomförde Hammarby IF sitt årsmöte, då röstades bland annat en ny ordförande fram.

Richard von Yxkull lämnar och istället blir Mattias Fri ny ordförande.

Men årsmötet röstade också om en rad motioner, varav en rörde amerikanska AEG och superstjärnan Zlatan Ibrahimovics aktieinnehav i Hammarby Fotboll AB, enligt Fotbollskanalen.

AEG Sweden äger 47 procent av klubben och Ibrahimovic äger i sin tur hälften av AEG Sweden. Hammarby IF FF och dess medlemmar innehar dock majoriteten av klubbens aktier.

I motionen går bland annat att läsa:

Christian Örnberg/Bildbyrån

"Vi är alla medvetna om att AEG har en betydande roll i Hammarby Fotboll AB, och att detta en gång i tiden räddat Hammarby från ruinens brant. Dock är situationen en annan nu, och trots pandemi finns inte hotet om konkurs närvarande precis runt hörnet på samma sätt numera. Det är i min mening en principsak att Hammarby borde vara ägt av medlemmarna till 100 procent. I en tid då gapet mellan supportrar och klubb blir större bör alternativ utforskas för att säkerställa att supportrarna fortfarande har något att säga till om i klubben".

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com