Foto: Arnd Wiegmann/Bildbyrån

Officiellt: Sveinn Aron Gudjohnsen klar för Elfsborg

Publicerad: 2021-08-14 11:04 Allsvenskan

IF Elfsborg hann förstärka sin offensiv innan transferfönstret stängde. Sveinn Aron Gudjohnsen, 23, ansluter från italienska Spezia.

IF Elfsborg meddelar på sin officiella hemsida att isländske landslagsanfallaren Sveinn Aron Gudjohnsen är klar för klubben.

23-åringen värvas från Serie A-klubben Spezia och har signerat ett kontrakt som sträcker sig över 2024.

– Jag är väldigt glad att vara på plats och exalterad över att komma igång. Har känt mig välkommen ända sedan jag kom hit och IF Elfsborg känns som helt rätt steg för mig, säger han till hemsidan.

– Jag pratade också med min förra lagkamrat i Odense, Issam Jebali, och han kunde verkligen rekommendera IF Elfsborg och gillade tiden i klubben, fortsätter Gudjohnsen.

Anfallaren, som är son till Eidur Gudjohnsen, ser fram emot sin nya utmaning.

Bildbyrån

– De närmaste målen för mig blir att snabbt komma in i laget, jobba hårt, och sedan förhoppningsvis lyckas jobba mig fram till en plats i startelvan. Jag har nu på plats sett laget spela och det är ett hårt jobbande och intensivt lag med väldigt hög nivå. Det ska bli kul att nu komma igång, säger han.

Elfsborgs manager Jimmy Thelin är nöjd med tillskottet.

En spelartyp och karaktär som stämmer väl in i Elfsborgs identitet.

Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

– Sveinn är en hårt arbetande spelare för våra offensiva positioner. Han är skicklig på att länka ihop spelet och attackera boxen med fart. En spelartyp och karaktär som stämmer väl in i Elfsborgs identitet, säger han till hemsidan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com