Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Officiellt: Carl Johansson klar för VVV-Venlo

Publicerad: 2021-08-06 10:44 Superettan

Fotbolltransfers.com har tidigare berättat att Carl Johansson är högaktuell för VVV-Venlo. Nu lämnar han Östers IF för den holländska klubben.

Östers IF meddelar på sin officiella hemsida att mittfältaren Carl Johansson, 23, lämnar för VVV-Venlo, som numera huserar i holländska andraligan.

– Jag vill börja med att tacka för dessa fina år! Jag har trivts väldigt bra i Växjö och i Öster, säger Johansson till hemsidan och fortsätter:

– Den utvecklingen jag fått på fotbollsplanen och även utanför har jag föreningen, lagkamrater och alla runt omkring att tacka för! Ni supportrar har varit fantastiska, i både med- och motgång. Jag hoppas för er skull att Östers IF tar sig upp dit vi hör hemma. Tack för mig och jag hoppas vi ses igen!

Östers sportchef Vito Stavljanin kommenterar försäljningen.

Nils Jakobsson/Bildbyrån

– Vi hade som mål att behålla Calle hos oss då han är och har varit en viktig spelare, inte bara på planen utan också i gruppen. Men när den här chansen dök upp för Calle så var han tydlig med att ville ta den. Vi önskar Calle ett oerhört stort lycka till i sin nya klubb, säger han.

Carl Johansson har signerat ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023 med option på ytterligare ett år.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com