Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Uppgifter: Marotta emot att sälja Lukaku - Inzaghi rasande

Publicerad: 2021-08-05 10:55 Italien

Inters ägare Suning Group har bestämt sig för att sälja Romelu Lukaku till Chelsea. Ett besked som inte tagits emot väl av den sportsliga ledningen, enligt uppgifter.

Inter behövde göra en stor försäljning i sommar för att balansera ekonomin. Achraf Hakimi såldes till Paris Saint-Germain för 70 miljoner euro.

Men nu är de italienska mästarna på väg att släppa ännu en stjärna. Det är Romelu Lukaku, 28, som är på väg tillbaka till Premier League.

Flera trovärdiga medier har rapporterat att Chelsea trycker på hårt och är redo att matcha prislappen på omkring 130 miljoner euro.

Lukaku ska dessutom ha gett tummen upp för en återkomst i Chelsea - som är redo att dubbla hans nuvarande lön.

Massimo Pinca/Bildbyrån

Gazzetta dello Sport skriver nu att kinesiska Suning Group, som äger Inter, tvingat sina direktörer att sälja Lukaku då man inte sett några förbättringar i planen att reducera sina kostnader.

Enligt tidningen har direktörerna, inklusive vd:n Giuseppe Marotta, och tränaren Simone Inzaghi var emot försäljningen av Lukaku.

Corriere dello Sport i sin tur skriver att Inzaghi, som ersatt Antonio Conte inför säsongen, är rasande över beslutet.

Inzaghi hade försäkrats om att Hakimi skulle bli den enda stora försäljningen i sommar. 

Enligt tidningen kan Marotta tillsammans med sportchefen Piero Ausilio och Dario Baccin välja att avgå efter sommaren på grund av ägarnas beslut om Lukaku.

Alberto Lingria/Bildbyrån

Tuttosport skriver slutligen att det kanske inte stannar med Lukaku, utan att även mittbacken Stefan de Vrij, 29, kan säljas i sommar.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com