Foto: Bildbyrån

Laporta kritiserar Moriba: "En situation vi inte kan acceptera"

Publicerad: 2021-08-02 22:46 Spanien

Barcelonas president Joan Laporta sågar mittfältstalangen Ilaix Moriba - som skickats ner till B-laget då han inte vill förlänga.

Ilaix Moriba, 18, fick debutera i La Liga, Copa del Rey och Champions League förra säsongen.

Jättetalangen spelade totalt 17 tävlingsmatcher för Barcelona - som under en tid försökt förlänga hans kontrakt.

Moriba har inte accepterat en förlängning och då hans avtal löper ut 2022 har Barça skickat ner honom till B-laget igen.

Barcelonas president Joan Laporta markerar tydligt mot Moriba - som kan räkna med frysboxen om situationen inte förändras.

Det är en situation som vi inte accepterar och vi måste agera.

– Vi kommer att försöka att detta fall inte ska upprepa sig. Han har ett år kvar och vill inte förlänga. Det är en situation som vi inte accepterar och vi måste agera. Han är en fantastisk spelare och om han inte förlänger vet han att han kommer att ha andra lösningar. Vi vill inte ha spelare, som vi fostrat här hemma, som inte vill förlänga med ett år kvar, säger han enligt Marca.

Vincent West/Bildbyrån

– Han har fått möjligheter, men klubben är över allt och de kan inte göra den här typen av drag mot oss. Jag hoppas att situationen kan återställas. Jag mår dåligt av att han inte inser vad vi har gjort för honom. Vi låter inte honom lämna gratis. Den som vill lämna är fri att göra det, men med vissa förutsättningar. Tyvärr är det så, fortsätter Laporta.

Moriba har kopplats ihop med klubbar som Real Madrid, Manchester United, Manchester City och Chelsea.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com