Foto: Bildbyrån

Så kan Milan lyckas fynda Ilicic

Publicerad: 2021-07-31 20:13 Italien

Atalantas tränare bekräftar att Josip Ilicic vill lämna. Ligarivalen Milan överväger att slå till, enligt uppgifter.

Milan har kopplats ihop med en värvning av Atalantas offensiva mittfältare Josip Ilicic, 33. Nu bekräftar tränaren Gian Piero Gasperini att den slovenske landslagsmannen vill lämna.

– Vi får se. I slutet av förra säsongen uttryckte han en önskan att få prova nya utmaningar. Han har tränat på, aldrig klagat, så han förbereder sig för att hitta en ny klubb där han kan spela regelbundet, säger Gasperini enligt Football Italia och fortsätter:

– Jag respekterar hans önskan att lämna, det är fortfarande en månad kvar på transferfönstret. Det är hans intention, han förbereder sig, men det händer inget särskilt just nu.

Enligt Tuttosports journalist Fabio Gennari kan Milan komma att fynda Ilicic genom att utnyttja en klausul i Atalanta-mittfältaren Matteo Pessinas kontrakt.

När Milan sålde Pessina till Atalanta 2017 säkrade man en vidareförsäljingsklausul på 50 procent, men den löper ut i samband med att spelaren gör sitt hundrade framträdande för klubben.

I dagsläget står han på 59, vilket innebär att Milan inte får mer än 2 miljoner euro - betydligt lägre än vad de skulle få vid en försäljning av Pessina.

Därför kan Milan komma att föreslå att ta bort den klausulen i hopp om att sänka övergångssumman för Ilicic till 6-7 miljoner euro.

En som är aktuell att lämna klubben är Jens Petter Hauge, 21. Milan nobbade Eintracht Frankfurts första bud på den norske yttern.

Parterna har dock fortsatt förhandlingarna och är nu nära en överenskommelse, rapporterar transferexperten Fabrizio Romano.

Samtidigt uppger Antonio Vitiello att Milans anfallare Rafael Leão, 22, inte längre är till salu. Detta efter att Lorenzo Colombo, 19, lånats ut till SPAL.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com