Foto: Bildbyrån

"Inget misstag att betala Erling Hålands prislapp"

Publicerad: 2021-07-31 12:00 Övriga Europa

RB Leipzigs tekniske direktör Christopher Vivell uppmanar Chelsea att agera med Borussia Dortmunds skyttekung Erling Håland.

Erling Håland, 21, är glödhet på transfermarknaden. Borussia Dortmund vill dock inte sälja skyttekungen i sommar.

Därför har tyskarna satt en prislapp på 175 miljoner euro, trots att han kan lämna för 75 miljoner euro nästa sommar via en utköpsklausul.

Chelsea är den klubb som pushat mest för en värvning av Håland den här sommaren, men tvekar nu på grund av den höga prislappen.

Christopher Vivell, teknisk direktör i RB Leipzig, menar att Chelsea, eller någon annan klubb, inte skulle göra ett misstag om de matchar Dortmunds prislapp.

Om han förblir skadefri kan han dominera de kommande tio eller tolv åren som Cristiano Ronaldo.

– När jag tittar på marknaden och ser vem jag skulle lägga så mycket pengar på skulle han förmodligen vara en av två. Om du kan säkra honom nu och betala så mycket för honom gör du inget misstag eftersom han fortfarande är så ung, säger han till Bild.

Leon Kuegeler/Bildbyrån

– Utöver det har du honom på kontrakt i fem år, och Erling är redan garanterat något då. Om han förblir skadefri kan han dominera de kommande tio eller tolv åren som Cristiano Ronaldo, fortsätter Vivell.

David Lind
david@fotbolltransfers.com