Foto: Bildbyrån

McAteer hyllar Elliot: "Påminner om Xavi och Iniesta"

Publicerad: 2021-07-30 21:41 England

Liverpools jättetalang Harvey Elliot imponerar på Jason McAteer - som ser likheter med tidigare storspelare som Xavi och Andrés Iniesta.

Harvey Elliot, 18, är tillbaka i Liverpool efter sin utlåning till Blackburn Rovers. Jättetalangen förlängde nyligen sitt kontrakt.

Liverpools tidigare mittfältare Jason McAteer är övertygad om att Elliot, som kan spela på flera offensiva positioner, kommer utvecklas till en storspelare.

– Jag är ett stort fan sedan jag först såg honom (Elliott). Jag såg honom i en träningsmatch i Schweiz, hans skicklighet i passningsspelet, hans touch. Han var sensationell. Hans bästa position är en miljon-dollar-fråga. Jag ser - och det här är stora namn som kommer ut - jag ser Xavi och (Andrés) Iniesta i honom. Jag ser också Thiago, den typen av spelare som utvecklas, säger han i LFC TV.

Juan Medina/Bildbyrån

– När jag säger det ser jag en spelare som kan se en passning, är bekväm med bollen - han kommer att ha den i en telefonkiosk. Han vill alltid åt den, hans huvuud är på en sväng som alltid ser sig omkring men han kan utföra sina saker, fortsätter McAteer.

Bildbyrån
David Lind
david@fotbolltransfers.com